Meer weten over de Trade Fair Aalsmeer?
Neem contact met ons op

Subsessies

Bij uw aanmelding kunt u kiezen uit een subsessie die het dichtst ligt bij uw interessegebied. Bij een aantal subsessies is er een maximum aantal deelnemers. Tijdstip: 15:50-16:20 uur.

Snel registreren om de subsessie van uw keuze bij te wonen
Ja, ik meld me aan
Let op!
WIJ ZENDEN DE DAG VD COÖPERATIE LIVE UIT

Zorg dat u er op tijd bij bent!

Lees meer

Bij uw aanmelding heeft u een keuze gemaakt voor één van de volgende inspiratie en interactieve sessies.

1. De kracht van technologie in tijden van corona

Jarno Duursma: ''We leven in een hele bijzondere tijd. Een tijd waarin het coronavirus zich verspreidt en een impact heeft op onze samenleving en de economie.'' De impact van corona dwingt elk bedrijf om na te denken over een digitale strategie en daarnaar te handelen. In sneltreinvaart. Het is niet langer vrijwillig. Software eet de wereld op. Hoe gaan bedrijven daarmee om? Hoe maken zij de switch naar online? Vergeet niet: in tijden van economische en maatschappelijke crises komen de meeste innovaties tot stand.

Meer over dit onderwerp

2. Trends

Door corona is de wereld in een (tijdelijke) storm terecht gekomen waarin we ons bewust zijn dat er grote veranderingen gaande zijn. Eerdere crisissen gaven ons een veranderend zicht. Een andere kijk op de wereld, maar ook een ander zicht op ons zelf en op ons handelen. Perspectieven en grenzen zijn continu aan het schuiven. De wereld is in beweging.

Trendwatcher en groenstylist Romeo Sommers legt zijn oor graag te luister bij de consument. Want daar ligt volgens hem de sleutel naar succesvol ondernemen. Wat zijn de trends en ontwikkelingen voor de komende tijd? Hoe speelt u in op deze consumentenbehoefte? Stem uw bedrijfsstrategie op deze ontwikkelingen af voor succes in de toekomst.

Meer over dit onderwerp

3. In gesprek met de directie van Royal FloraHolland (max. 30 deelnemers)

De toekomst biedt nieuwe kansen die we met elkaar kunnen omzetten naar duurzame groei voor ons allemaal. We nemen u mee in onze visie op de toekomst en gaan met u in gesprek over de kracht van de coöperatie. Met Steven van Schilfgaarde (CEO) en David van Mechelen (CFO) van Royal FloraHolland.

Meer over dit onderwerp

4. Digitaal handelen | Floriday

Floriday is hét digitale platform waar kwekers en kopers hun commerciële en logistieke processen kunnen afhandelen. Met Floriday maken we de sierteeltsector toegankelijker en eenvoudiger door één open platform te bieden waar kwekers, kopers, softwareleveranciers en dienstverleners (zoals handelsagenten en transporteurs) op aan kunnen sluiten. Hiermee creëren we een nieuwe digitale infrastructuur voor de sierteelt die toekomstbestendig is. Om dit te kunnen bouwen werken we continu samen met alle spelers uit de sector om dit platform te laten voldoen aan de wensen en behoeften uit de markt.

Tijdens deze online sessie nemen we u mee in deze digitale infrastructuur van de sierteeltsector. Want wat betekent dit voor onze sector en welke mogelijkheden biedt dit? Daarnaast geeft Floriday u een vooruitblik in ontwikkelingen die in het platform worden doorgevoerd. Welke kansen en uitdagingen liggen er voor u als kweker of koper?

5. Duurzaamheid

"Een Groene Toekomst Kweken we Samen"
Duurzame productie en producten worden de norm. Om als sector ook op lange termijn succesvol te zijn, zetten we ons in voor verduurzaming. Dit kunnen we niet alleen. We doen het samen met onze kwekers, kopers en andere partners. Tijdens deze sessie gaat Stefanie Miltenburg (RFH) in gesprek met Karolien Tesselaar (Tesselaar Alstroemeria), José van der Klauw (van Dijk Flora) en Jeroen Oudheusden (Floriculture Sustainability Initiative). Zij praten over hun rol in de keten in relatie tot duurzame productie en producten, wat hun motivatie is, wat de kracht van samenwerking is en wat zij nodig hebben om samen succesvol te zijn.

“We moeten transparant zijn naar de consument en laten zien waar bloemen en planten vandaan komen. En vooral dat ze met respect voor mens en milieu zijn geproduceerd. Daarmee dragen we positief bij aan de reputatie van de sector zodat iedereen kan blijven genieten van mooie bloemen en planten.” Stefanie Miltenburg, programmamanager Sustainability bij Royal FloraHolland en één van de versnellers van Floriculture Sustainability Initiative (FSI).

Meer over dit onderwerp

6. International Strategy (English)

Internationaal handelen is een lang bestaande wens van onze internationale kwekers en kopers. Via ons digitale B2B platform Floriday maken we stap voor stap diensten beschikbaar om aan deze behoeften te voldoen. Diensten voor internationaal bestellen, betalen en bezorgen. Een van deze diensten is het in dollars kunnen bestellen en betalen, daar hebben we nu de eerste stappen in ondernomen. Ook de logistieke dienstverlening wordt opgepakt, denk bijvoorbeeld aan het samenvoegen van orders en verzenden van Afrikaanse producten naar het Midden-Oosten of China. Benieuwd naar de internationale ambities van Royal FloraHolland en de kansen die dit biedt voor kwekers en kopers?

Meer over dit onderwerp